zarándokutak Európába Pannon Pilgrim

Koronaszabadság

Nehéz idők járnak arra, aki az országhatáron túlra akar utazni – például zarándokolni:

  • Ha (bárhonnan) hazatér, két hétig otthoni karanténban kell maradnia (vagy saját költségén kell elvégeztetnie két tesztet).
  • Pár napja a Külgazdasági- és Külügyminisztérium a földkerekség összes országát „utazásra nem javasolt” kategóriába sorolta. Így kevesen vállalnák a külföldi utazást, és mi sem szívesen bonyolítanánk le azokat: nem szeretnénk, ha valaki a mi tevékenységünk következtében fertőződne meg a vírussal, azt behurcolná Magyarországra, esetleg betegséget okozna nála.
  • Az utazási szabályok hetente (néha többször is) módosulnak, ami nem segíti a gondos tervezést.
  • Részben a fentiek miatt nagy a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság a légitársaságoknál, ezért gyakran az utolsó pillanatban törölnek járatokat.

Mindezt figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy az idei évre tervezett külföldi zarándoklatainkat töröljük, „csökkentett üzemmódra” váltunk, és néhány belföldi úttal vigasztalódunk. (Ez egyébként sem áll messze tőlünk, a Szent Erzsébet, illetve a Szent Jakab úton korábban is voltak gyalogos zarándoklataink.)

A zarándoklatok leírását nem töröljük a weboldalról, ám – mivel egyelőre nem tudjuk, mikor lesznek megtartva – jelentkezni nem lehet rájuk. Mindazonáltal böngésszék őket kedvükre, s ha valamelyikre kedvet vagy hívást éreznek, adják meg az e-mail címüket: amint valami biztosat tudunk, e-mailben értesítést küldünk.


Köszönjük a hűséges kitartásukat és irántunk tanúsított bizalmukat. Ez abban is megmutatkozik, hogy sokan a tavaszra tervezett zarándoklatok helyett elfogadták, hogy azokat ősszel pótoljuk, ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi az utazást, sőt egészen a legutóbbi napokig kaptunk jelentkezéseket a meghirdetett zarándoklatainkra.

Aki befizetett egy zarándokútra, az már kapott egy személyes üzenetet, amelyben a visszafizetésről is írtunk: a következő hetekben minden összeget visszautalunk. Aki ezt nem kérte – sokan vannak – azoknak ezúton is köszönjük a belénk és a helyzet javulásába vetett nagy bizalmat.

Hálás szívvel köszönjük a támogatásukat, és a rengeteg kedves, biztató szót a március óta tartó nehéz időszakban.

Bízunk benne, hogy jövőre újra útra kelhetünk – együtt. Addig mindenkinek Isten áldását és védelmét kívánjuk!

Hasonló ajánlatunk …

Legutóbbi bejegyzések