Annyi utazási iroda van…
Miért éppen a Pannon Pilgrimmel keljek útra? – teheti fel a kérdést bárki, akár Ön is, kedves Olvasó. Összeszedtünk néhány jellemzőnket, amelyek talán segítenek a döntésben:

1. Hitelesség

Nem csak mondjuk, csináljuk is: zarándoklatvezetőink, munkatársaink, tulajdonosaink mind gyakorló keresztények.

2. Lelkiség

A zarándoklat középpontjában a Szent és a hely áll. A turisztikai látnivalók csak ez után következnek.

3. Közösség

Az ember társas lény: egymás tapasztalataiból is gazdagodunk, ezért zarándoklatainkon külön programpont a beszélgetés, a megosztás. Nem ritka, hogy hosszú barátságok szövődnek az útjainkon.

4. Idő

Ahogy a jó munkához, úgy a jó zarándoklathoz is idő kell. (Emlékeznek Momóra és a szürke urakra?)

A Pannon Pilgrim zarándoklatain van idő: soha nem kapkodunk, még csak sietni sem szoktunk. A zarándoklatokon kényelmesen elmélyülhetünk a kegyhely rejtelmeiben, a bőséges szabadidőt pedig a számunkra legmegfelelőbben használhatjuk fel: visszatérhetünk a legszebb helyekre, felfedezhetünk további részleteket vagy éppen vásárolhatunk emléktárgyakat.

5. Földrajzi fókusz

Ki sokat markol, keveset fog – avagy a kevesebb néha több.

Egy zarándoklaton egy kegyhelyet (no jó, esetleg kettőt) keresünk fel. Ez kevésnek tűnik, viszont így lehetőségünk nyílik a hely alapos megismerésére.

6. Teljességre törekszünk

Egy kegyhelyen két-három nap alatt gyakorlatilag mindent meg lehet nézni, így felületes benyomások helyett mély élményekkel gazdagodva térhet haza. És mindehhez csak 1-2 nap szabadságot kell kivenni.

7. Szabadság

A Pannon Pilgrim útjain minden program fakultatív. Ha Ön a keresztút végigjárása helyett úgy véli,  hogy inkább egy csöndes ima válnék a javára egy kápolnában, vagy ha egy templom meglátogatása helyett inkább egyszerűen a teremtett világot és a napsütést élvezné, tegye meg nyugodtan. A zarándoklat így pontosan az Ön igényeire lesz szabva.

Szállásunk általában a kegyhelytől sétatávolságra van, ahová akár napközben is vissza lehet térni, ami tovább erősíti a függetlenség érzését.

8. Szárnyalunk

Zarándoklataink java része repülőgéppel zajlik: ami busszal két nap lenne, az így két óra.

9. Csak szellősen

Sokat utazunk ősztől-tavaszig, vagyis mellékszezonban: ilyenkor nem zsúfoltak a kegyhelyek, alacsonyabbak az árak, és még a helyi szolgáltatókkal is jót teszünk (hiszen ebben az időszakban nekik is alacsonyabb a jövedelmük).

10. Zarándoknemzedékek

Nem, a zarándoklat egyáltalán nem csak az idősek időtöltése.

+1. De tényleg?!

Mindez szépen hangzik, de nem igazán hiszi, hogy ez valóban így van.
Olvassa el a Facebookon, mit írnak rólunk azok, akik már útra keltek velünk.