fbpx

Zarándoklat házaspároknak a Házasság Hetében Pio atyához

4 Nap

Ez a zarándoklat megtelt, már nem lehet rá jelentkezni.

Házastársunkkal mindazonáltal minden zarándoklat gyönyörű lehet akár Pio atyához, akár a világ valamelyik másik kegyhelyére.


Mit szólnának egy újabb nászúthoz?

Négy nap kikapcsolódás: stressz- és sietségmentes utazás, hálaadás az elmúlt időkért Pio atya és Szent Mihály angyal kegyhelyein a kezdődő dél-olaszországi tavaszban.

Tartsanak velünk!


„Mindig Jézus uralkodjék a szívedben és a férjed szívében, segítsen figyelő kegyelmével, és tegyen egyre inkább méltó keresztény feleséggé és anyává, ha Istennek tetszik, a názáreti Szent Család, Jézus, József és Mária mintájára.”

„Ha a családban szeretet van, az ember hajlandó türelmesen elviselni az emberi természethez tartozó tökéletlenségeket.”

Pio atya levelei


Szent Valentin (Bálint) püspök mintegy 1500 éve a szerelmesek védőszentje, nem véletlen, hogy az egyházak közel húsz éve az ő emléknapja köré szervezik a Házasság Hetét. Ezt a dél-olaszországi zarándoklatunkat ezért kifejezetten pároknak szervezzük, így az általánosan megszokott program is ennek megfelelően gazdagodik gyertyafényes vacsorával és sok párosan eltölthető szabadidővel.

Ezen kívül természetesen idegenvezetéssel megtekintjük Pio atya és Szent Mihály főangyal kegyhelyét, magyar szentmisén, nemzetközi rózsafüzéren veszünk részt.

 • Dátum: 2023. február 10–13. (péntek–hétfő)
 • Ár: 179.000 Ft/fő
 • Útinformációk
Hírlevél-feliratkozás:


Elfogadom az adatvédelmi irányelveketÁttekintés

A zarándoklat ugyan rövid, ám bőven elegendő arra, hogy San Giovanni Rotondóval és Monte Sant’Angelóval megismerkedjünk: végigjárjuk Pio atya tevékenységének és Szent Mihály arkangyal megjelenéseinek helyszíneit és megízleljünk egy hamisítatlanul olasz sikátoros belvárost.

Zarándoklatunk legszebb pontjai

 • első, második és harmadik templom Pio atya kapucinus kolostorában,
 • keresztút
 • Monte Sant’Angelo, a hegyre épült középkori város és Szent Mihály arkangyal zarándokhely (UNESCO világörökség),
 • történelmi városközpontok: ódon házak, sikátorok

Útvonal

Találkozó a repülőtéren: péntek 08:40.

Repülőgépünk 10:40-kor indul Budapestről és délben száll le Bariban. Innen különbusszal gurulunk San Giovanni Rotondóba, ahová délután fél 3 körül érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd részt veszünk egy szentmisén Pio atya egyik templomában.

Kora este szabad program következik, majd a szállodában elköltjük vacsoránkat.

Reggeli után kisétálunk Pio atya kegyhelyéhez és megtekintjük a három templomot.

Az első 1540-ben épült, egy igazi egyszerű apró faluszéli kapucinus kolostor temploma.

A második az 1950-es években épült, amikor Pio atya kedveltsége miatt a zarándokok már nem nem fértek el a kis templomban. A második templom megtekintése után fölsétálunk az egykori rendház emeletére, ahol Pio atya cellája és személyes tárgyai várnak.
A harmadik templom egy kortárs építészeti műalkotás: 2004-ben szentelték fel a minden ízében modern, légiesen könnyed és több ezer hívő és zarándok befogadására alkalmas épületet. Tavasztól késő őszig itt, az altemplomban őrzik Pio atya testét is.

Ebéd után – ha a járványhelyzet engedi – teszünk egy látogatást a Pio atya által alapított kórházban (ahol egy kis múzeum is van), valamint keresztutat járunk a kegyhely és a kórház melletti kálvárián.

Kora este az edzettebbek tehetnek egy rövid (kb. 3 km) gyalogos minizarándoklatot a városka fölé magasodó hegy oldalában. A séta célpontja a kapucinus klarissza apácák Feltámadás monostora. A nővérek 18 órakor éneklik a vesperást, amin csodálatos élmény részt venni. (A kolostorhoz egy rövidebb aszfaltúton is föl lehet sétálni.)

Vacsora után aki még bírja, részt vehet a szokásos szombat esti rózsafüzér-imádságon.

Mise után megreggelizünk, majd különbusszal átgurulunk az alig 20 km-re lévő szomszéd településre, Monte Sant’Angelóba („Szent Angyal-hegy”), amely – bár Magyarországon kevéssé ismert – a Római Birodalom vége, az 500-as évek óta Európa egyik legfontosabb zarándokhelye.

Megtekintjük az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Szent Mihály arkangyal barlangbazilikát. A nap során részt veszünk egy szentmisén a város egyik templomában, illetve lesz néhány óránk szabadon sétálgatni a 800 m magasan fekvő városkában, ahonnan a tengerben is gyönyörködhetünk.

Késő délután visszagurulunk San Giovanni Rotondóba, ahol a vállalkozó kedvűek még fölsétálhatnak a kegyhelyhez imádkozni, emléktárgyakat vásárolni.

Egy hajnali szentmise és reggeli után buszra szállunk, amely két óra alatt elszállít minket a bari Karol Wojtyła Repülőtérre.

A budapesti gép háromnegyed 1-kor száll föl, és 14:20-kor landol a magyar fővárosban. A Ferihegyi repülőtéren búcsút veszünk egymástól: innen külön-külön járjuk tovább életünk zarándokútját…

Az utazási csomag tartalmazza az alábbiakat

 • Budapest–Bari repülőút oda-vissza
 • repülőtéri és egyéb illetékek, adók stb.
 • biztosítás (betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás)
 • Bari–San Giovanni Rotondo és San Giovanni Rotondo–Monte Sant'Angelo utazás különbusszal
 • szállás 3***-os szállodában (kétágyas, fürdőszobás szobákban)
 • reggeli és vacsora italfogyasztással
 • utaskísérő
 • lelki vezető
 • vezetés San Giovanni Rotondóban és Monte Sant'Angelóban
 • 1 db max. 40×30×20cm méretű kézipoggyász személyenként

Az utazási csomag nem – vagy csak felár ellenében – tartalmazza az alábbiakat

 • utazás az Ön otthona és a Budapest Liszt Ferenc („Ferihegyi”) Repülőtér között
 • fakultatív programok belépőjegyei
 • feladott poggyász és/vagy elsőbbségi beszállás
 • útlemondási, más néven stornóbiztosítás
Covid19: milyen korlátozások vannak érvényben?

Olaszországban nincs oltási kötelezettség.

Tömegközlekedési eszközökön és zsúfolt helyeken előfordulhat, hogy maszkot kérnek, ezért célszerű egy maszkot is magunkkal hoznunk.

Milyen időre számíthatunk San Giovanni Rotondóban?

Talán egy kicsit enyhébb lesz az idő, mint idehaza megszokott, mindazonáltal ne kánikulára készüljünk. Érdemes az indulás előtt egy-két nappal mégnézni a helyi időjárás-előrejelzést (például: https://www.3bmeteo.com/meteo/san+giovanni+rotondo), ahonnan pontosan kiderül, milyen lesz az idő. Ezt az indulás előtt elküldött tájékoztatóban is leírjuk.

Mi az a Házasság Hete? És hogy jön ez az egész a Valentin naphoz?

Kezdetben volt Szent Valentin (magyarosan Bálint): az olasz Wikipédia nem kevesebb mint egy tucat Szent Valentinust tart számon, jó részük az ókorban élt. Közülük a 347. február 14-én vértanúhalált halt terni (Umbria) püspök a szerelmesek védőszentje. Az vitatott, hogy hogyan tett szert erre a címre, mindenesetre évszázadok óta viseli, így az ünnep jóval nagyobb múltra tekint vissza, mint az idehaza csak alig egy-két évtizedes Valentin-napi vásárlás és felhajtás.

1996-ban egy angol házaspár kezdeményezte, hogy a Bálint-nap körüli hét legyen a házasság ünnepe. Így indult útjára a Házasság Hete rendezvénysorozat, amelyet már több mint 20 országban (2008 óta Magyarországon is) megszerveznek évről évre, és az egyházak is csatlakoztak hozzá.

Milyen további költségek merülnek fel a zarándokút során?

Az ebédet minden házaspár maga állja; ez lehet egy szendvics egy barban vagy egy komolyabb étkezés egy étteremben.

Ezen kívül még személyes kiadások merülhetnek fel: kávé, képeslap, kegytárgy, adományok s a többi.

Repülőjegy, biztosítás, poggyász, cipő…

Sok információ megtalálható az alábbi GYIK (gyakran ismétlődő kérdések) oldalon. Elolvasásához koppintson a képre.

Ha itt nem talál választ kérdésére, hívjon fel vagy írjon egy e-mailt, és válaszolunk.

Gyakran ismétlődő kérdések (GYIK)